Atény predstavili zákon, ktorý má obnoviť dôveru veriteľov

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 07:46 • 2 min
Atény predstavili zákon, ktorý má obnoviť dôveru veriteľov

ATÉNY - Grécka vláda v utorok večer predstavila návrh zákona, ktorý by mal krajine pomôcť splniť podmienky medzinárodných veriteľov na uvoľnenie ďalšej splátky finančnej pomoci.

slovakia

left justify in out

"Naším cieľom je, aby sa o návrhu v parlamente hlasovalo do 19. júla. Predpokladáme jeho schválenie, keďže máme potrebnú väčšinu," povedal agentúre Reuters jeden z predstaviteľov gréckeho ministerstva financií.

Medzi opatreniami, ktoré návrh obsahuje, je aj znižovanie počtov zamestnancov školských stráží, mestských policajných zborov a ďalších štátnych úradníkov, kvôli ktorému zamestnanci štátu tento týždeň vyšli do ulíc. Zákon tiež potenciálne zavádza daň z luxusu, ktorá by sa vyberala za domy s bazénmi a od majiteľov superluxusných áut, a ktorá by mala štátu priniesť 100 mil. eur ročne. 

Atény si v pondelok zabezpečili pokračovanie medzinárodnej finančnej pomoci, veritelia krajiny jej ďalšie vyplácanie však podmienili realizáciou nepopulárnych reforiem, vrátane prepúšťania vo verejnom sektore a modernizácie daňových prepisov. Schválenie navrhovaného zákona by pre veriteľov mohlo byť dôkazom toho, že to Grécko s reformami myslí vážne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies