Atény podľa veriteľov v reformách pokročili

NETKY.SK • 30 September 2013, 09:35 • 2 min
Atény podľa veriteľov v reformách pokročili

BRUSEL - Medzinárodní veritelia Grécka v nedeľu pozastavili svoju aktuálnu inšpekciu v Aténach. Odôvodnili to pokrokom v rokovaniach a nutnosťou dokončenia technických krokov.

slovakia

left justify in out

"Diskusie o opatreniach v Aténach sa prerušia, aby bolo možné dokončiť prácu na technických podkladoch. Rokovania sa však obnovia v najbližších týždňoch. Komunikácia medzi inšpektormi a gréckymi úradmi bude pokračovať aj počas toho," píše sa v spoločnom vyhlásení Európskej únie, Medzinárodného menového fondu a Európskej centrálnej banky. 

Dvaja predstavitelia gréckeho ministerstva financií minulý týždeň agentúre Reuters povedali, že obe strany sa zhodli na upravenej prognóze rastu ekonomiky zadlženej krajiny, ktorá predpokladá zmenšenie o 4 %. Je to však miernejšie, než sa predpokladalo, čo by mohlo Aténam pri dosahovaní cieľov stanovených v rámci finančného programu záchrany dať väčšiu flexibilitu. 

Cieľom súčasnej inšpekcie zo strany medzinárodných veriteľov Atén, ktorá by mala pokračovať minimálne do konca októbra, je presne určiť mieru pokroku gréckych reforiem, ako aj aktualizovať informácie o raste a rozpočtových prognózach. Inšpektori tiež pravdepodobne odhadujú, či a v akom objeme bude potrebná ďalšia finančná injekcia pre Grécko, a čo by výmenou za ňu museli Atény urobiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies