Atény i celé Grécko ochromili štrajky

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:19 • 2 min
Atény i celé Grécko ochromili štrajky

Atény i celé Grécko ochromili štrajky - Politika Zamestnanci metra v gréckom hlavnom meste dnes odmietli nastúpiť do práce, a to v rovnakom čase, keď lekári a zamestnanci dopravy protestujú proti novému balíčku úsporných opatrení, ktoré si vyžiadajú ďalši

slovakia

left justify in out

img

Zamestnanci metra v gréckom hlavnom meste dnes odmietli nastúpiť do práce, a to v rovnakom čase, keď lekári a zamestnanci dopravy protestujú proti novému balíčku úsporných opatrení, ktoré si vyžiadajú ďalšie zníženie platov. Informovala o tom agentúra DPA.

Desaťtisíce dochádzajúcich do práce verejnou dopravou mali pre štrajk pracovníkov metra problém dostať sa do svojho zamestnania. Pracovníci metra uviedli, že takýmto spôsobom protestujú proti zjednotenej výplatnej štruktúre, ktorú chce grécka vláda zaviesť pre štátnych zamestnancov a ktorá by vyústila do zrušenia ich kolektívnej pracovnej zmluvy.

Štrajk spôsobil v hlavnom meste obrovské dopravné zápchy po tom, ako ľudia začali používať vlastné autá. Medzitým sa vo verejných nemocniciach v celej krajine vybavovali iba neodkladné prípady, nakoľko lekári a súkromní zubári protestovali proti žalostnému stavu verejného zdravotníctva.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies