Atény chcú urýchlene rokovať o zmiernení dlhu

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:17 • 2 min
Atény chcú urýchlene rokovať o zmiernení dlhu

ATÉNY - Grécka vláda považuje za svoje najvyššie bezprostredné priority posilnenie kapitálu bánk a rokovania s veriteľmi o uľahčení podmienok splácania dlhu.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v stredu staronový minister financií Euklid Tsakalotos. Námestník ministra doplnil, že rokovať o dlhu chcú Atény okamžite po ukončení prvej revízie plnenia podmienok medzinárodnej úverovej dohody v celkovom objeme 86 mld. eur. Revíziu začnú predstavitelia veriteľských inštitúcií budúci mesiac.


Grécka ľavicová vláda tvrdí, že bez uľahčenia podmienok splácania dlhu krajina nedokáže oživiť svoju ekonomiku. Priamy odpis dlhu Atén odmieta viacero členov EÚ na čele s Nemeckom. V otázke možností, akými sú predĺženie splatnosti alebo odklad úrokových splátok, je postoj krajín ústretovejší. Zdroje v eurozóne pre agentúru Reuters minulý týždeň uviedli, že vlády uvažujú o mechanizme, ktorým by náklady na obsluhu dlhu ohraničili stropom na úrovni 15 % ročného výkonu ekonomiky. To by znamenalo, že krajine by v čase hospodárskych ťažkostí klesla nominálna hodnota splátok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies