Atentáty v Paríži: Polícia zadržala ďalších troch podozrivých

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 11:07 • 2 min
Atentáty v Paríži: Polícia zadržala ďalších troch podozrivých

PARÍŽ - Troch mužov zatkli dnes v rámci vyšetrovania série januárových teroristických útokov v Paríži, pri ktorých islamskí extrémisti zabili 17 ľudí. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na parížsku prokuratúru.

slovakia

left justify in out

Zadržané osoby vyšetrovatelia podozrievajú z prepojenia na Amédyho Coulibalyho, jedného z troch útočiacich ozbrojencov. Coulibaly zastrelil policajtku na parížskom predmestí a následne rozpútal rukojemnícku drámu v obchode so židovskými potravinami, kde zabil štyroch ľudí.

 

Od oficiálneho začatia vyšetrovania série teroristických útokov v Paríži, ktoré tamojšia prokuratúra otvorila 20. januára, zatkli vyšetrovatelia sedem mužov vo veku od 22 do 33 rokov a následne voči nim vzniesli aj obvinenia.

 

Vyšetrovatelia dosiahli väčší pokrok v prípade Coulibalyho než bratov Saida a Chérifa Kouachiovcov, ktorí 7. januára vtrhli do redakcie francúzskeho satirického týždenníku Charlie Hebdo a zabili 12 členov redakcie vrátane kľúčových osobností tohto kritického magazínu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona