Atentáty v Paríži majú vplyv aj na ekonomiku mesta

NETKY.SK • 24 November 2015, 10:45 • 2 min
Atentáty v Paríži majú vplyv aj na ekonomiku mesta

PARÍŽ - Po teroristických útokoch z 13. novembra výrazne poklesla v Paríži návštevnosť barov a reštaurácií. Nižšiu obsadenosť hlásia aj hotelieri, ktorí prišli najmä o hostí zo zahraničia. Majitelia týchto zariadení sa obávajú, že situácia sa počas vianočných a novoročných sviatkov ešte viac zhorší a nezlepší sa ani niekoľko najbližších mesiacov, informovala dnes televízia RTL.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Minister hospodárstva Emmanuel Macron by mal v stredu na zasadnutí vlády informovať o dôsledkoch teroristických útokov na podnikateľský sektor vo francúzskej metropole.


Macron sa podľa RTL chce zasadiť za uvoľnenie finančnej pomoci pre podnikateľov. Majitelia parížskych reštaurácií napríklad odhadujú, že po útokoch z 13. novembra prišli o asi 40 percent zákazníkov. Časť z nich sa síce vrátila - ide o "obedovú" klientelu -, ale večer bývajú reštaurácie a bary v Paríži teraz neobvykle prázdne.


Parížskym hotelierom odriekli rezervácie najmä hostia z Ameriky a Ázie, dúfajú však, že uvoľnené kapacity by mohli obsadiť klienti z okolitých európskych krajín. V snahe pritiahnuť ich začali znižovať ceny za ubytovanie, takže cena za noc v izbe v štvorhviezdičkovom hoteli sa znížila o 20-30 percent.


Pokles záujmu zaznamenali aj lode lákajúce na večerné plavby po Seine spojené s romantickou večerou pri sviečkach. Svoje služby teraz tieto lode ponúkajú za polovičnú cenu.


Pozitívom, ktoré vyplynulo z parížskej tragédie, je zvýšenie záujmu o službu vo francúzskej armáde a polícii, ako aj nárast počtu záujemcov o kurzy prvej pomoci, konštatovala vo svojom vysielaní televízia BFMTV.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies