Atentátnik zabil 25 ľudí pri útoku na kaviareň v Bagdade

NETKY.SK • 24 August 2013, 07:22 • 2 min
Atentátnik zabil 25 ľudí pri útoku na kaviareň v Bagdade

BAGDAD - Najmenej 25 ľudí zahynulo a 54 utrpelo zranenia pri piatkovom samovražednom útoku na kaviareň v irackej metropole Bagdad. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu a zdravotníkov.

slovakia

left justify in out

Atentátnik sa odpálil v kaviarni plnej ľudí v štvrti al-Kahira na severe Bagdadu, v ktorej žijú prevažne šiitskí moslimovia. Väčšinu obetí usmrtili alebo zranili kovové guľky, ktoré znásobili ničivú silu nálože. Nábožensky motivované násilnosti v Iraku kulminovali v rokoch 2006 a 2007. Po relatívnom upokojení situácie v ďalších rokoch sa znovu vystupňovali v uplynulých mesiacoch, k čomu prispieva rastúca nespokojnosť sunnitskej menšiny i občianska vojna v susednej Sýrii. Len počas júla zahynulo pri útokoch v Iraku viac ako 1000 ľudí, čo je najhoršia mesačná bilancia od roku 2008.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies