Atentátnik z Bostonu sa cíti byť nevinný vo všetkých bodoch obžaloby

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 22:33 • 2 min
Atentátnik z Bostonu sa cíti byť nevinný vo všetkých bodoch obžaloby

WASHINGTON - Džochar Carnajev, obvinený z aprílového útoku na účastníkov maratónu v Bostone, sa v stredu na prvom súdnom pojednávaní od svojho chytenia vyhlásil za nevinného vo všetkých 30 bodoch obžaloby. Oznámili to americké médiá.

slovakia

left justify in out

Carnajeva na úvodnom pojednávaní oboznámili s obžalobou a on sa vyjadroval k jednotlivým bodom, či sa cíti byť vinný. Americká justícia viní Carnajeva okrem iného z použitia zbraní hromadného ničenia, čo 15. apríla viedlo k smrti troch ľudí a 264 ďalších osôb utrpelo zranenia. Viacerým zraneným museli po dvoch explóziách, ku ktorým došlo v cieľovej rovinke, amputovať nohy. Okrem toho sa bude musieť zodpovedať aj za smrť policajta.

Prvé vypočutie 19-ročného Carnajeva na federálnom súde v Bostone sa začalo o 15.30 h miestneho času (21.30 h SELČ) a bol oň veľký záujem zo strany verejnosti i médií. Pre rodiny obetí rezervovali miesta v hlavnej súdnej sieni. Súdni úradníci pre médiá zabezpečili prenos mimo preplnenej súdnej siene, informovala agentúra AP.

Carnajeva, ktorý utrpel strelné poranenia hrdla, obžalovali ešte na lôžku v bostonskej nemocnici. Druhý podozrivý - jeho starší brat Tamerlan - prišiel o život pri prestrelke s políciou.

V prípade uznania vinným hrozí Carnajevovi trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies