Atentátnik z Bostonu nakúpil pyrotechniku v New Hampshire

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 09:51 • 2 min
Atentátnik z Bostonu nakúpil pyrotechniku v New Hampshire

BOSTON - Tamerlan Carnajev, starší z čečenských bratov podozrivých zo spáchania bombových útokov na maratóne v Bostone, vo februári tohto roka kúpil dve veľké balenia pyrotechniky v predajni v meste Seabrook v štáte New Hampshire. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na spoločnosť, ktorej predajňa patrí.

slovakia

left justify in out

Množstvo výbušného prachu v zakúpenej pyrotechnike by však nestačilo na zostrojenie náloží využitých pri dvoch explóziách v cieľovej rovinke bostonského maratónu podľa toho, ako ich opísali verejnosti, povedal viceprezident spoločnosti Phantom Fireworks William Weimer.

Strojcami útokov boli čečenskí bratia Tamerlan a Džochar Carnajevovci. Starší Tamerlan prišiel o život v prestrelke s políciou, mladší Džochar je hospitalizovaný s ťažkými strelnými poraneniami.

Bostonský starosta Thomas M. Menino dnes medzitým na tlačovej konferencii uviedol, že nadácii zriadenej na pomoc obetiam bombového útoku sa doposiaľ podarilo vyzbierať 20 miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies