Atentátnik na úteku má byť v Bruseli: Vyšší počet vojakov v uliciach

NETKY.SK • 17 November 2015, 15:51 • 2 min
Atentátnik na úteku má byť v Bruseli: Vyšší počet vojakov v uliciach

BRUSEL - Belgicko v dôsledku zvýšenej teroristickej hrozby rozhodlo dnes o nasadení dodatočnej sily v počte 300 vojakov na území krajiny. Informáciu potvrdili predseda vlády Charles Michel a minister obrany Steven Vandeput.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie prichádza deň po tom, ako bol stupeň teroristickej hrozby v Belgicku revidovaný na úroveň 3, ktorá znamená "vážnu hrozbu".

Niektorí z účastníkov piatkových útokov v Paríži pochádzali z Bruselu a jeden z podozrivých, Salah Abdeslam, sa podľa údajov polície pravdepodobne ešte stále ukrýva na území Belgicka. Naznačil to aj výsluch dvoch osôb z pätice podozrivých, ktorých belgické úrady zatkli počas sobotňajších razií v bruselskej štvrti Molenbeek.

 

Mohammed Amri (27) a Hamza Attouh (21), obaja pôvodom z Molenbeeku, boli v pondelok bruselským súdom obvinení zo spáchania a spolupáchateľstva teroristických činov a účasti v teroristickej skupine. Obaja počas výsluchu potvrdili, že Salaha Abdeslama, na ktorého je vydaný medzinárodný zatykač, doviezli autom do Bruselu po tom, ako ho po piatkových útokoch vyzdvihli v Paríži.

 

Ich svedectvá sa rozchádzajú iba v tom, kde hľadaného atentátnika vysadili. Kým jeden z nich tvrdí, že to bolo pri štadióne Kráľa Baudouina, druhý uviedol, že to bolo vo štvrti Molenbeek. Federálna prokuratúra odmietla tieto rozporuplné svedectvá komentovať, naznačila len toľko, že vyšetrovanie stále pokračuje.

Posilnená belgická armáda pomôže s dohľadom nad citlivými lokalitami a zaistí zvýšenú prítomnosť ozbrojených síl v belgických mestách. Dodatočná mobilizácia nadväzuje na predošlé rozmiestnenie 220 vojakov, nasadených na zaistenie bezpečnosti konkrétnych sídiel a lokalít.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies