Atentátnik na Klausa pripravuje knihu o pohnútkach svojho činu

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 15:02 • 2 min
Atentátnik na Klausa pripravuje knihu o pohnútkach svojho činu

PRAHA - Atentátnik z Chrastavy Pavel Vondrouš pripravuje knihu o svojom útoku airsoftovou pištoľou na bývalého prezidenta ČR Václava Klausa. Publikácia by sa na knižnom trhu mala objaviť ešte pred začiatkom procesu, v ktorom hrozí útočníkovi až šesťročné väzenie, informoval server e.

slovakia

left justify in out

Autor presný obsah knihy, ktorú má vraj už spolovice hotovú, zatiaľ tají. Chce však v nej uviesť na pravú mieru pohnútky, ktoré ho viedli k streľbe plastovými guľôčkami na Klausa.

Názory českých kníhkupcov na takéto "obohatenie" ponuky na trhu sa síce rôznia, avšak zhodujú sa v tom, že braku je v kníhkupectvách mnoho a že pri vydávaní kníh by mala panovať sloboda.

Ich názory dostávajú osobitný akcent, keď ich potenciálny čitateľ dá do súvislosti s faktom, že Vondroušove myšlienky prezentované prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí sú plné pravopisných chýb.

Vondrouš vydáva i občasník Xpress, v ktorom zverejnil pasáže z Klausovej výpovede na polícii, za čo mu hrozila pokuta vo výške 500.000 korún. Napokon však vyviazol bez trestu.

K Vondroušovmu útoku na Klausa došlo vlani 28. septembra pri slávnostnom otváraní nového mosta v Chrastave. Atentátnik vtedy na hlavu štátu z bezprostrednej blízkosti sedemkrát vystrelil z airsoftovej pištole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona