Atentátnik Kazach sa priznal, že chcel zabiť Putina

NETKY.SK • 5 September 2013, 06:24 • 2 min
Atentátnik Kazach sa priznal, že chcel zabiť Putina

MOSKVA - Kazach obvinený z prípravy atentátu na ruského prezidenta Vladimira Putina sa v stredu priznal k svojmu činu. Proces s ním sa začne už v piatok. Obvinený je z prípravy vraždy verejného činiteľa a ilegálnej výroby zbraní a munície. V prípade odsúdenia mu hrozí 20-ročný trest väzenia.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra RIA Novosti muža identifikovala ako Iľju Pjanzina. Podľa vyšetrovateľov ide o radikálneho islamistu, ktorý chcel s pomocou podomácky vyrobenej bomby okrem Putina zabiť aj čečenského lídra Ramzana Kadyrova. Spolu so svojimi dvoma komplicmi pochádzajúcimi z Čečenska celú akciu ešte vlani "nacvičovali" v ukrajinskej Odese, výbuch však jedného z nich údajne zabil. Plánovaný atentát vyšetrovatelia odhalili krátko pred prezidentskými voľbami, po ktorých Putin opäť zasadol na čelo Kremľa. Jeho politickí protivníci ho podozrievajú, že celý príbeh je vyfabrikovaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona