Atentát na rušnom trhovisku v šiitskej štvrti Bagdadu si vyžiadal sedem obetí

NETKY.SK • 3 Október 2016, 15:36 • 2 min
Atentát na rušnom trhovisku v šiitskej štvrti Bagdadu si vyžiadal sedem obetí

BAGDAD - Životy najmenej siedmich civilistov si dnes vyžiadal samovražedný atentát v rušnej obchodnej štvrti irackej metropoly Bagdad, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa policajných zdrojov útočník aktivoval výbušniny na svojom tele na trhovisku v prevažne šiitskej štvrti Ámil na juhozápade Bagdadu. Policajný zdroj spresnil, že zranených bolo ďalších 25 ľudí.


Údaje o obetiach na životoch a zranených potvrdili aj lekárske zdroje. K samovražedným atentátom sa bezprostredne nikto neprihlásil, ale podobné útoky už v minulosti spáchali ozbrojenci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS), ktorá stále ovláda časti územia Iraku.


IS však nedávno utrpel citeľné straty v priamych bojoch s irackou armádou, preto sa začal utiekať k taktike typickej skôr pre povstalecké skupiny. Islamský štát naďalej kontroluje Mósul, ktorý sa nachádza na severe krajiny a je druhým najväčším mestom Iraku. Iracké vedenie vyjadrilo nádej, že Mósul sa vládnym silám podarí dobyť ešte tento rok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona