Aténska polícia vedela už vlani o plánoch na útok na letisko v Bruseli

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 14:04 • 2 min
Aténska polícia vedela už vlani o plánoch na útok na letisko v Bruseli

ATÉNY - Plány na vykonanie prípadného útoku na bruselskom letisku našla grécka polícia v dvoch bytoch v Aténach ešte v januári 2015 a informovala o tom aj zodpovedné úrady v Belgicku. Oznámila to dnes grécka spravodajská stanica Skai s odvolaním sa na policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Medzi rôznymi inými dokumentmi sa vtedy našla aj mapa bruselského letiska. Grécka polícia však zatiaľ túto mediálnu správu oficiálne nekomentovala.

 

Skai uviedla, že plány sa našli v bytoch, ktoré mali prenajaté islamisti. Neskôr vyšlo najavo, že v jednom z týchto bytov sa zdržiaval aj organizátor novembrových útokov v Paríži Abdelhamid Abaaoud.

 

Pri teroristických útokoch na futbalovom štadióne, v koncertnej sieni, reštauráciách a baroch zahynulo 13. novembra vo francúzskej metropole 130 ľudí. Dvadsaťosemročného Abaaouda s belgickým občianstvom následne zastrelili pri dramatickom protiteroristickom záťahu na parížskom predmestí Saint-Denis.

 

Súčasťou rozsiahlej Abaaoudovej púte po Európe bolo aj prenajatie si bytu v Aténach. Francúzska polícia poskytla po Abaaoudovej smrti gréckym policajtom vzorku jeho DNA.

 

V rámci vyšetrovania z januára 2015 bol v inom byte zatknutý jeden 33-ročný muž, ktorého grécke úrady neskôr odovzdali Belgicku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies