Aténska burza sa mierne zotavuje

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:57 • 2 min
Aténska burza sa mierne zotavuje

ATÉNY - Aténska burza sa mierne zotavuje. Minulý týždeň sa po opätovnom otvorení po vynútenej 5-týždňovej pauze prudko prepadla.

slovakia

left justify in out

Kľúčový aténsky index si polepšil až o 2,2 % a dostal sa na 691,23 bodu. Bankový index bol dokonca dočasne v pluse až o 8,7 %. Kľúčový index sa však minulý týždeň prepadol o 15,2 % a bankový index o 58 %.

 

Podľa obchodníkov sa objavilo niekoľko pozitívnych správ v súvislosti s Gréckom. To má tiež kladný vplyv na úročenie gréckeho dlhu. Výnosy referenčných 10-ročných dlhopisov klesli na 11,62 % z 11,89 % v piatok (7. 8.). Začiatkom júla výnosy z obáv z potenciálneho štátneho bankrotu vyskočili až na 19 %.

 

Podľa Európskej komisie (EK) sú diskusie s Aténami o treťom záchrannom programe na dobrej ceste. Rokovania pokročili a existuje šanca, že sa uzavrú ešte tento mesiac, uviedla hovorkyňa komisie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona