Aténska burza dnes pokračovala v poklese

NETKY.SK • 4 August 2015, 18:02 • 2 min
Aténska burza dnes pokračovala v poklese

ATÉNY - Grécky akciový index aj dnes klesol, ale menej ako v predchádzajúci deň. Akcie gréckych bánk však znova stratili približne 30 % z hodnoty, čo je maximálny povolený denný limit.

slovakia

left justify in out

Grécky hlavný akciový index dnes podľa neoficiálnych informácií klesol o 1,2 %. To je lepší výsledok ako v pondelok 3. augusta, keď sa prepadol o 16,2 %, čo zodpovedá zhruba sume 8 miliárd eur.
     

Ale bankový sektor aj dnes pokračoval v strmom páde a hodnota akcií piatich gréckych bánk, s ktorými sa obchoduje na aténskej burze, sa znova znížila o viac ako 29 %, pričom povolený denný limit je 30 %.
     

Grécko rokuje s veriteľmi o treťom záchrannom úvere. Vláda v Aténach sa s nimi potrebuje urýchlene dohodnúť a získať ešte tento mesiac prvú splátku z úveru, aby mohla 20. augusta vyrovnať svoj dlh voči Európskej centrálnej banke. Ak tento termín nestihne, bude musieť požiadať Európsku úniu o ďalší preklenovací úver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies