Aténska burza aj banky zostanú zatvorené minimálne do stredy 8. júla

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 11:11 • 2 min
Aténska burza aj banky zostanú zatvorené minimálne do stredy 8. júla

ATÉNY - Aténska burza zostane do stredy 8. júla zatvorená, rovnako ako banky. Oznámil to dnes grécky úrad pre finančné a kapitálové trhy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Grécky premiér Alexis Tsipras sa dnes večer v Bruseli zúčastní na mimoriadnom summite Európskej únie (EÚ), ktorého cieľom je pokúsiť sa zabrániť štátnemu bankrotu Grécka a odchodu krajiny z eurozóny. Grécki voliči totiž v nedeľnom (5.7.) referende odmietli reformy a úsporné opatrenia, ktoré sú podmienkou záchranného balíka.

 

Banky v Grécku sú od minulého týždňa zatvorené. Vláda v Aténach zaviedla limit na výbery z bankomatov aj kapitálové kontroly, aby zabránila kolapsu bankového systému.

 

Podľa Reuters minimálne tri veľké firmy v Grécku minulý týždeň vyplatili zamestnancom mzdy v hotovosti. Domácnosti zápasia s nedostatkom peňazí, keďže z bankomatov si môžu vybrať maximálne 60 eur denne a kapitálové kontroly zase negatívne zasiahli tok financií medzi firmami.

 

Zdroje z bankového systému pre agentúru Reuters uviedli, že banky v Grécku zostanú zatvorené minimálne do piatka 10. júla.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies