Šatan spokojný s dvojzápasom v belasom, najradšej by pokračoval v NHL

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:34 • 2 min
Šatan spokojný s dvojzápasom v belasom, najradšej by pokračoval v NHL

Šatan spokojný s dvojzápasom v belasom, najradšej by pokračoval v NHL

slovakia

left justify in out

img

Splnil očakávanie nielen seba, ale aj vedenia klubu a fanúšikov. Miroslav Šatan v rámci svojho dvojzápasového herného testu v drese bratislavského Slovana priviedol mužstvo v oboch prípadoch pred vypredanou kulisou k víťazstvu.
Po trojgólovom zápise proti Skalici sa Šatan tentoraz musel uspokojiť len s jedným bodom za asistenciu, no po víťaznom zápase mu táto skutočnosť neubrala z úsmevu na perách. "Fyzicky som sa určite cítil lepšie ako v prvom zápase. Bol to úplne iný duel, viac sa hralo do tela. Strašne veľa sa vylučovalo a myslím si, že sa objavilo veľa vecí, ktoré zbytočne narušili priebeh zápasu," uviedol kapitán majstrov sveta z Göteborgu.
Džentlmen na ľade a hráč s vybrúsenou technikou bol so štyrmi trestnými minútami paradoxne najtrestanejším mužom zápasu. Šatan na margo dvoch vylúčení poznamenal, že to vyzeralo, akoby rozhodca nechcel, aby hral. "Niektorým verdiktom som sa čudoval, ale nechcem nikoho hodnotiť, takže to nechám tak. Na oboch stranách tam bolo veľa zákrokov, ktoré mali byť pískané a naopak aj také, ktoré nemali byť. Sami ste to videli," povzdychol si Šatan.
Hoci belasí v zápase prehrávali už 0:2, nakoniec sa im podarilo otočiť skóre vo svoj prospech na konečných 4:3. Gólom a asistenciou sa o to pričinil český útočník Tomáš Demel, na adresu ktorého vyslovil pochvalu aj Šatan. "Bol to hráč, ktorý naštartoval obrat. Najprv pekne prihral na prvý gól a potom sám vyrovnal. Bol jedným z tých, ktorý majú najväčší podiel na dnešnom víťazstve," zhodnotil Šatan, ktorý v dvoch extraligových zápasoch nazbieral päť bodov za tri góly a dve asistencie.
Držiteľ kompletnej medailovej zbierky z majstrovstiev sveta ohľadne svojej ďalšej budúcnosti uviedol, že ešte nemá jasno o svojom budúcom pôsobisku, no najradšej by zakotvil v zámorskej NHL. "Dnes sa mi o tom ani nechce rozmýšľať, som unavený po zápase, takže bude sa to riešiť v nasledujúcich dňoch, možno týždňoch. Nikam sa neponáhľam, budem to riešiť priebežne. Keby som chcel hrať, môžem, je o mňa záujem, ale nechávam si pootvorené dvere do NHL," dodal Šatan s tým, že jeho pokračovanie v Slovane je málo pravdepodobné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies