Atalanta jednou nohou vo štvrťfinále, v Londýne rozhodol pokutový kop

NETKY.SK • 20 Február 2020, 07:58 • 2 min
Atalanta jednou nohou vo štvrťfinále, v Londýne rozhodol pokutový kop

Po včerajšom výkone sa už zrejme nenájde jediný kritik Atalanty Bergamo. Ako jediný taliansky zástupca v tohtoročnej edícii osemfinále Ligy majstrov, sa predstavil na legendárnom San Sire proti Valencii. A bola to jasná záležitosť Talianov. V Londýne medzi Tottenhamom a RB Lipsko sa hral vyrovnaný duel, kde o osude stretnutia rozhodol jediný presný zásah.

slovakia

left justify in out

Tlak od úvodných minút

Atalanta v prvom polčase nepustila súpera k priamej strele na bránku a svoj dobrý výkon korunovala dvoma gólmi. V 16. min si nabehol na center z ľavej strany Hans Hateboer a v 42. min sa napriek početnej presile hráčov Valencie dokázal prudkou strelou presadiť Josip Iličič.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tiempo Extra ⚽️ (@tiempoextraof),

 

4 góly za hodinu 

V 63. min svietilo na svetelnej tabuli už skóre 4:0, keď technickou strelou z hranice šestnástky skóroval Remo Freuler a o šesť minút neskôr pridal Hateboer svoj druhý gól v zápase. Valencia následne dokázala streliť len čestný gól, keď po dvoch minútach strávených na ihrisku presne mieril ruský útočník Denis Čeryšev.

 

 

Skvelý výkon brankárov
V súboji na Tottenham Hotspur Stadium sa diváci v prvom polčase gólu nedočkali. Bola to predovštkým zásluha oboch brankárov. V ôsmej minúte vyrazil Péter Gulácsi nepríjemnú strelu Stevena Bergwijna v 36. min sa zaskvel Hugo Lloris pri šanci Tima Wernera. Francúzsky brankár sa stal nakoniec aj mužom zápasu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @football.art.news._,

 

Pokutový kop

Dvadsaťtriročný rodák zo Stuttgatu si však napravil reputáciu po zmene strán. Po jednoznačnom faule Bena Daviesa si v 58. min Werner postavil loptu na biely bod a chladnokrvne svoju šancu premenil. Domáci napokon mohli byť radi iba za prehru 0:1, pretože v 62. min sa Lloris vytiahol pri tutovke českého kanoniera Patrika Schicka.

 


Výsledky úvodných zápasov:

Atalanta Bergamo (Tal.) - FC Valencia (Šp.) 4:1 (2:0) - hralo sa v Miláne
Góly: 16. a 63. Hateboer, 42. Iličič, 57. Freuler - 66. Čeryšev

Tottenham Hotspur (Angl.) - RB Lipsko (Nem.) 0:1 (0:0)
Gól: 58. Werner (z pok. kopu)
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies