Časy veľkých investorov prichádzajúcich na Slovensko sú za nami

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:39 • 2 min
Časy veľkých investorov prichádzajúcich na Slovensko sú za nami

Časy veľkých investorov prichádzajúcich na Slovensko sú za nami

slovakia

left justify in out

img

Časy veľkých investorov, ktorí prichádzali na Slovensko, sú podľa šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Juraja Miškova (SaS) za nami.
      "Väčšina veľkých značiek alebo firiem je na Slovensku nejakým spôsobom už zastúpená. O čo sa ideme skôr snažiť, sú stredne veľké firmy, stredne veľkí investori. Toto by malo byť cieľom aj počas našej roadshow v septembri 2011 po Nemecku," uviedol v rozhovore pre TASR Miškov pri hodnotení svojho ročného pôsobenia v ministerskom kresle.
      Roadshow bude podľa neho zameraná na stredne veľké firmy a na firmy, ktoré môžu na Slovensko priniesť technologický pokrok, ako aj výskum a vývoj. "Toto je možno cesta, po ktorej by sme chceli ísť a ukázať Slovensko ako atraktívnu krajinu pre investovanie aj pre stredne veľké firmy. Stredne veľké firmy v Nemecku sú v našom ponímaní veľké firmy," myslí si minister.
      Slovenské hospodárstvo podľa jeho slov "stojí na dvoch a perspektívne na troch nohách". "Jednou z nich je automobilový priemysel, nielen výroba, ale aj komponenty. Druhou nohou je elektrotechnický priemysel. Treťou nohou, na ktorej by Slovensko mohlo v budúcnosti stáť, je oblasť informačných technológií (IT)," povedal.
      Informačným technológiám sa podľa Miškova na Slovensku "veľmi darí". Tieto firmy začali s call-centrami a postupne ich investície prichádzajúce na Slovensko majú stále vyššiu a vyššiu pridanú hodnotu. Napríklad firma T-Systems by chcela na jeseň tohto roku priniesť na Slovensko už aj výskum a vývoj - zatiaľ v menšom meradle, malo by ísť o 20 až 30 zamestnancov. Nešlo by síce o obrovské výskumno-vývojové centrum, ale podstatné je, že by bolo a v prípade že sa mu bude dariť, budú pribúdať aj ľudia. Pre mňa je to dôkaz toho, že IT priemysel sa môže stať významnou časťou slovenského hospodárstva," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies