Astronauti na ISS si vo vesmíre spríjemnili večer filmom Marťan

NETKY.SK • 21 September 2015, 14:04 • 2 min
Astronauti na ISS si vo vesmíre spríjemnili večer filmom Marťan

TORONTO - Astronauti na palube Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) si víkend spríjemnili sledovaním sci-fi Marťan (2015). Snímku s Mattom Damonom v hlavnej úlohe predstavili 11. septembra vo svetovej premiére na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte, no do bežnej kinodistribúcie ju uvedú až na prelome septembra a októbra.

slovakia

left justify in out

Do slovenských kín by sa mala dostať 1. októbra. Astronauti si film vychutnali na obrazovke s vysokým rozlíšením, ktorú okrem iného využívajú aj na konferenčné hovory. Sledovanie filmovej novinky zachytil astronaut Scott Kelly, ktorý sa o fotografie so svetom podelil prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter.

 

Prvý záber priblížil, ako vyzerá premietanie Marťana na novom projektore a druhý zachytáva štyroch členov posádky pri sledovaní filmu. Marťan pritom nebol prvým filmom s vesmírnou tematikou, ktorý si na ISS pozreli. V apríli napríklad mohli vidieť sci-fi Gravitácia (2013) v hlavnej úlohe so Sandrou Bullock.


Matt Damon si vo filme režiséra Ridleyho Scotta zahral astronauta Marka Watneyho, účastníka misie na Mars. Keď posádku zastihne silná búrka, Watney zostane na planéte opustený. V snímke účinkujú napríklad aj Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor či Kristen Wiig.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies