Astronaut na ISS si začína robiť starosti, iba počas troch týždňov vo vesmíre vyrástol o 9 centimetrov!

NETKY.SK • 10 Január 2018, 06:58 • 2 min
Astronaut na ISS si začína robiť starosti, iba počas troch týždňov vo vesmíre vyrástol o 9 centimetrov!

Japonský astronaut Norišige Kanai, ktorý sa po prvý krát dostal do vesmíru, začína mať skutočne veľké obavy. Iba počas troch týždňov v kozme, vyrástol o 9 centimetrov.

slovakia

left justify in out

Norišigeho rapídny rast astronautovi už začína robiť vrásky na čele, vyrásť za tak krátky čas o takmer 10 centimetrov mu v budúcnosti môže v jeho profesii narobiť veľké problémy. Obáva sa, že sa po návrate na Zem nezmestí do sedadla ruského Sojuzu MS-07 19.

 

Svoje trápenie Norišego uverejnil na svojej sociálnej sieti, informoval o tom portál BBC. To, že sa ľudia vo vesmíre zväčšujú nie je žiadnou novinkou, no astronautove rapídne zväčšenie zaskočilo aj ostrieľaných kozmonautov.

 

Príčinou rastu tiel astronautov vo vesmíre je absencia gravitácie, ktorá dovolí ľudskému telu sa zväčšovať a vypĺňať medzery medzi stavcami v chrbtici. Po návrate na Zem sa ich telá do niekoľkých mesiacoch vrátia do pôvodnej veľlkosti. To, či sa zmenší telo Norišego až o 9 centimetrov, je momentálne otázke. Väčšina astronautov sa totiž zväčší najviac o 2-5 centimetrov.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies