Astronaut Dutton priniesol erb, tričko a zástavu, ktoré mal vo vesmíre

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 07:52 • 2 min
Astronaut Dutton priniesol erb, tričko a zástavu, ktoré mal vo vesmíre

Astronaut Dutton priniesol erb, tričko a zástavu, ktoré mal vo vesmíre

slovakia

left justify in out

Americký astronaut James P. Dutton, ktorý koncom tohto týždňa prišiel na návštevu Trenčína, priniesol a odovzdal Trenčanom slovenskú zástavu, erb mesta a tričko s motívom Trenčianskeho hradu, ktoré mal so sebou počas svojej vesmírnej misie v apríli tohto roka.
      "Trenčín" sa do vesmíru nedostal náhodou. Dutton je totiž členom kresťanského zboru v americkom Friendswoode, ktorý je partnerom Kresťanského zboru (KZ) v Trenčíne. Kultúrne centrum Aktivity v Trenčíne pre KZ spoločne s americkými členmi KZ organizuje obľúbené tábory pre deti Angličtina hrou. Pomáhal pri tom neraz aj budúci astronaut Dutton. Tak sa zrodila aj myšlienka zobrať so sebou uvedené predmety na medzinárodnú vesmírnu stanicu ISS, kde s raketoplánom Discovery Shuttle priviezol zásoby. Keď si na palube ISS obliekol tričko s Trenčianskym hradom, zviditeľnil mesto po celom svete, konštatoval Joseph Abrman z KZ v Trenčíne.
      Astronaut dnes absolvoval tri tlačové besedy s občanmi, novinármi, a predstaviteľmi mesta. Videofilmom a fotografiami prezentoval svoju vesmírnu cestu. Trvala 15 dní, počas ktorých preletel vyše 10 miliónov kilometrov a Zem obletel 238-krát. Podrobne hovoril o svojich zážitkoch, aj práci a živote astronautov na vesmírnej stanici. Ochotne odpovedal aj na otázky prítomných.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies