Astorka uvedie Kométu v réžii Nvotu

NETKY.SK • 1 December 2013, 14:18 • 2 min
Astorka uvedie Kométu v réžii Nvotu

BRATISLAVA - Hra súčasnej nemeckej dramatičky Justine del Corte je príbehom o rôznych podobách lásky a hľadaní pravého šťastia v živote.

slovakia

left justify in out

Novú inscenáciu súčasnej nemeckej dramatičky Justine del Corte Kométa v réžii Juraja Nvotu uvedie Divadlo Astorka Korzo´90. Premiéru hry, ktorú preložil známy slovenský literát Michal Hvorecký a dramaturgicky ju upravila Andrea Domeová, avizuje Astorka v utorok 3. decembra. Deň pred tým, v pondelok 2. decembra sa v sídle Astorky na Námestí SNP 33 v Bratislave o 11:00 uskutoční verejná generálka. Premiéra aj reprízy - 4. a 7. decembra sa v divadle vždy začnú o 19:00, agentúru SITA o tom informovalo divadlo.

V príbehu o rôznych podobách lásky a hľadaní pravého šťastia v živote si publikum pozrie Adyho Hajdu, Rebeku Polákovú, Zuzanu Konečnú, Mariána Labudu ml., Martu Sládečkovú, Zuzanu Kronerovú, Zitu Furkovú, Mateja Landla, Petra Šimuna, Zuzanu Porubjakovú a tiež poslucháčku Vysokej školy múzických umení Dominiku Zeleníkovú. Dej divákov zavedie na oslavu 10. výročia svadby známeho transplantačného chirurga a záletníka Arthura (Ady Hajdu), ktorá je vskutku bizarná. Jeho žena sa totiž rozhodla pre oslavu, ktorá má kopírovať ich svadbu. Trvá na tom, aby všetci vyzerali rovnako ako pred desiatimi rokmi, aj sa tak správali a hovorili úplne rovnaké veci. No, niečo takéto nie je možné. Arturova manželka Elisabeth (Rebeka Poláková) sa popri oslave snaží vyrovnať s mileneckým vzťahom k rodinnému priateľovi Gregorovi (Matej Landl). Na pozadí ľúbostného trojuholníka sa odohrávajú ďalšie partnerské vzťahy a ako to už na oslavách býva, nechýbajú hádky, žiarlivosť a dlhoročné nevraživosti. Napriek tomu ide v prvom rade o oslavu lásky, vína a plodnosti. Scénu a kostýmy k hre vytvorila Mona Hafsahl, pod hudbu sa podpísal Michal Novinski, hudobne spolupracoval Ľubomír Dolný a choreograficky Eva Burdová. Viac podrobností o programe divadla možno nájsť ne webstránke divadla https://www.astorka.sk. 

Nemecká herečka, divadelná autorka, scenáristka mexického pôvodu Justine del Corte (1966, Culiacán, Sinaloa, Mexiko) sa narodila v Mexiku a ako deväťročná sa prisťahovala s rodičmi do Nemecka. Žila v Berlíne a má nemecké občianstvo. Herectvo študovala na Universität der Künste (Univerzite umení) v Berlíne a v New Yorku. Ako 19-ročná vstúpila do mexickej divadelnej spoločnosti Compania Divas, s ktorou prišla do Viedne a istý čas tu zotrvala. Neskôr bola členkou divadiel Hamburger Kammerspiele a berlínskej Schaubühne. Študovala aj filmovú produkciu na univerzite v Hamburgu a napísala scenár k 35-minútovému dokumentu Teotihuacán. Svoju prvú divadelnú hru Canto minor o živote Pabla Nerudu, čilského nositeľa Nobelovej ceny za literatúru, napísala spolu s Rolandom Schimmelpfennigom na objednávku divadla v Santiagu de Chile pri príležitosti 100. výročia narodenia Pabla Nerudu. Nasledovali hry Der Alptraum vom Glück, Die Ratte a titul Sex. Divadelnú hru Der Komet režíroval Roland Schimmelpfennig spolu s autorkou v Burgtheater - Akademietheater vo Viedni, kde mala premiéru v roku 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies