Aston Martin Vulcan: Traťový špeciál za €2.3 milióna

NETKY.SK • 26 Február 2015, 15:48 • 2 min
Aston Martin Vulcan: Traťový špeciál za €2.3 milióna

LONDÝN – Anglická automobilka Aston Martin vyrobila najextrémnejší model všetkých čias. Páni a dámy, predstavujeme vám Aston Martin Vulcan.

slovakia

left justify in out

To, že sa jedná o najextrémnejší model Aston Martinu v histórii automobilky prezrádza už jeho cena. Bude sa predávať za 1,5 milióna libier bez dane, čo v prepočte znamená približne 2,3 milióna eur.

 

Z nového Vulcanu ide už na prvý pohľad strach. Celý je vyrobený z uhlíkových vlákien a pod kapotou sa ukrýva 7-litrový motor V12 s atmosferickým nasávaním, ktorý tomuto hyperšportu dáva 800 konských síl. Automobilka tvrdí, že Vulcan je výsledkom dlhoročného pôsobenia spoločnosti v motošporte a jeho výroba bude obmedzená na 24 kusov, ktorý má odzrkadlovať dlhoročné pôsobenie v 24 hodinových vytrvalostných pretekoch. Táto špeciálna edícia Aston Martinu bude však určená len na závodné okruhy a je vyvinutá na extrémny výkon, ktorý by sa mal brať vážne.

 

img

Toto monštrum bude mať motor umiestnený vpredu a sekvenčná šesťstupňová prevodovka Xtrac bude prenášať výkon na zadné kolesá. Ďalšie informácie celkovej výkonnosti ešte nie sú k dispozícii, ale jedna vec je istá – bude pekelne rýchle. Celý automobil bude vyrobený výlučne z uhlíkových vlákien, čiže bude ľahký a pevný.

Vulcan bude nízky, veľmi nízky. Výška vozidla je 1186 milimetrov, takže v kombinácii s obrovským zadným spojlerom bude sedieť na trati ako prikované. O brzdenie sa postarajú keramické disky, ktoré budú mať vpredu priemer 380mm a vzadu 360mm. Tie budú zasadené do 19-palcových kolies na veľmi širokých pneumatikách. Pri výkone 800 konských síl určite oceníte nastaviteľné tlmiče, predné aj zadné stabilizátory, nastaviteľné brzdy a trakčnú kontrolu.

 


Za 2.3 milióna eur dostanete okrem tohto hyperšportu aj možnosť zajazdiť si na trati v modeloch V12 Vantage S, One-77 a Vantage GT4, aby ste získali nejaké skúsenosti. Pomáhať vám bude anglický pretekár Darren Turner, ktorý aktuálne jazdí pre Aston Martin.

 

Tento nádherný pretekársky skvost bude mať svetovú premiéru 3.marca 2015 na autosalóne vo švajčiarskej Ženeve.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies