Časti Slovenska dnes hrozia búrky

NETKY.SK • 5 September 2011, 15:01 • 2 min
Časti Slovenska dnes hrozia búrky

Časti Slovenska dnes hrozia búrky

slovakia

left justify in out

img

Časti Slovenska dnes hrozia búrky. Varuje pred nimi Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Platiť má dnes od 12.00 h do utorka 6. septembra.

Búrky sa môžu ojedinele objaviť v Podunajskej nížine, na Záhorí, severozápade, Hornom Ponitrí, Strednom Pohroní, Spiši, Orave, Kysuciach, Turci, Liptove a Horehroní. Sprevádzať ich môžu aj krúpy, ktoré podľa hydrometeorológov predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky s úhrnmi 20 - 40 mm. Vyskytnúť sa môže aj nárazový vietor s rýchlosťou 17 - 25 m/s. SHMÚ na svojej internetovej stránke zároveň informuje, že intenzita týchto sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies