Astane neodobrali licenciu WorldTour

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 08:55 • 2 min
Astane neodobrali licenciu WorldTour

AIGLE - Cyklistický tím Astana Pro Team si udržal licenciu WorldTour, čo znamená, že jeho pretekári budú môcť aj v tomto kalendárnom roku účinkovať v najvýznamnejších pretekoch.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) ešte začiatkom marca požiadala vzhľadom na viaceré pozitívne dopingové prípady stajne v roku 2014 o prehodnotenie verdiktu svojej nezávislej licenčnej komisie. Príslušný výbor UCI ponechal kazašskému zoskupeniu licenciu, no v tejto sezóne ho mieni podrobne monitorovať. Talian Vincenzo Nibali v službách Astany teda bude mať možnosť obhájiť vlaňajší triumf na najslávnejšom podujatí tohto odvetvia Tour de France.


Astana má pestrú dopingovú minulosť, jej generálnym manažérom je Alexander Vinokurov. Bývalý kazašský jazdec mal dva roky zastavenú činnosť pre doping, po návrate sa stal olympijským víťazom v Londýne 2012.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies