Astana sprísni boj proti dopingu, UCI jej ponechala licenciu

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 11:04 • 2 min
Astana sprísni boj proti dopingu, UCI jej ponechala licenciu

LAUSANNE - Cyklistický tím Astana sa zaviazal k sprísneniu boja proti dopingu. Aj na základe toho mu Medzinárodná cyklistická únia (UCI) napokon ponechala liceniu pre účasť na pretekoch World Tour.

slovakia

left justify in out

UCI pôvodne požadovala, aby kazašská stajňa v roku 2015 už medzi elitou neštartovala. Dôvodom boli dopingové previnenia viacerých jazdcov z vlaňajška. Nezávislá licenčná komisia UCI však vo svojej správe uviedla, že Astana už začala "fundamentálnu reformu v snahe eliminovať dopingové prípady v budúcnosti." Kazaši prisľúbili rozšírenie realizačného tímu o väčší počet lekárov, častejšie dopingové kontroly a väčšiu osvetu medzi jazdcami v súvislosti s nebezpečenstvom zakázaných látok.

 

Športovým manažérom Astany je olympijský šampión z roku 2012 Alexander Vinokourov, ktorý v roku 2007 dostal dvojročný zákaz činnosti za užívanie krvného dopingu. Lídrom stajne je Talian Vincenzo Nibali, víťaz Tour de France 2014.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona