Astana je v područí Ferrariho, tvrdí talianska tlač

NETKY.SK • 10 December 2014, 14:12 • 2 min
Astana je v područí Ferrariho, tvrdí talianska tlač

RÍM - Až sedemnásť cyklistov v službách Astany je namočených do podvodu s dopingom, ktorý odhaľujú talianski vyšetrovatelia.

slovakia

left justify in out

Denník Gazzetta dello Sport zverejnil zoznam, na ktorom figuruje dovedna 38 jazdcov - profesionálov aj športovcov do 23 rokov. Pochádza údajne z 550-stranovej správy padovskej polície a sú na ňom klienti neslávne známeho lekára Michela Ferrariho. Vyšetrovatelia mali k dispozícii 220 strán záznamov odpočúvaných telefonátov, výpisy z bankových účtov, urobili domové prehliadky. Operácia "Mito", čo je jedna z Ferrariho prezývok medzi športovcami, pokryla obdobie rokov 2010 - 2011.

 

Menoslov obsahuje jazdcov už dávnejšie spájaných s dopingom, ako sú Michele Scarponi, Giovanni Visconti, Filippo Pozzato, Leonardo Bertagnolli, Jevgenij Petrov, Vladimir Gusev, Roman Kreuziger, Denis Meňšov či samotný šéf Astany Alexander Vinokurov. Zastúpenie majú najmä tímy Astana, Kaťuša a Lampre. Konkrétne víťaz Gira 2009 či Vuelty 2005 a 2007 Meňšov údajne platil za Ferrariho služby 50-tisíc eur ročne. 

 

Podľa Gazetty všetko nasvedčuje tomu, že v Astane boli zakázané látky súčasťou systematického podvodu. Ukazuje na to blízky vzťah medzi Ferrarim a Vinokurovom, kontakt sa v praktickej rovine realizoval cez lekárovho syna Stefana. "Vinokurov je jedným z Ferrariho ľudí. Takmer celý kazašský tím - 17 jazdcov - má Ferrari v područí," tvrdí denník. 

 

Pre sériu pozitívnych nálezov Astana zatiaľ nedostala licenciu ProTour pre nadchádzajúcu sezónu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona