Astana asi príde o licenciu WorldTour

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 10:52 • 2 min
Astana asi príde o licenciu WorldTour

AMSTERDAM - Podľa holandského denníka De Telegraaf príde cyklistický tím Astana, v drese ktorého jazdí aj víťaz Tour de France 2014 Vincenzo Nibali, o licenciu WorldTour.

slovakia

left justify in out

Už začiatkom marca Medzinárodná cyklistická únia (UCI) požiadala vzhľadom na viaceré pozitívne dopingové prípady v roku 2014 o prehodnotenie rozhodnutia licenčnej komisie o tíme Astana. Podľa nemenovaného čelného predstaviteľa UCI, na ktorého sa odvoláva De Telegraaf, môže kazašské zoskupenie požiadať do budúcnosti len o licenciu kontinentálneho tímu. Definitíva by mala padnúť 2. apríla na zasadnutí licenčnej komisie.


UCI má k dispozícii výsledky kontroly, ktorú vykonal Inštitút športových vied Univerzity v Lausanne. Audit antidopingového režimu v tíme odhalil "veľké odlišnosti" medzi realitou a záväznými smernicami v boji proti užívaniu zakázaných látok. Podľa UCI je to pádny dôvod na prehodnotenie verdiktu licenčnej komisie.


Astana na čele s úradujúcim víťazom Tour de France Vincenzom Nibalim dostala v decembri licenciu iba podmienečne, je v skúšobnej dobe. Kazašské zoskupenie má pestrú dopingovú minulosť, jeho generálnym manažérom je Alexander Vinokurov. Bývalý kazašský cyklista mal dva roky zastavenú činnosť za doping, po návrate sa stal olympijským víťazom v Londýne 2012. Audit nariadila UCI zároveň s podmienečným vydaním licencie aj na základe prípadov kazašských jazdcov Maxima a Valentina Inglinských a Iľju Davidenoka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies