Asselborn: V súčasnosti je dôležité stáť bok po boku a nedávať najavo nezhody

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 18:45 • 2 min
Asselborn: V súčasnosti je dôležité stáť bok po boku a nedávať najavo nezhody

BRUSEL - Napätie vo vzťahoch medzi predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom a nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou vyvolalo znepokojenie medzi ich partnermi z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Šéf luxemburskej diplomacie Jean Asselborn sa dnes v Bruseli vyjadril, že v súčasnej situácii je dôležité stáť bok po boku a aspoň navonok nedávať najavo nezhody vo vedení únie. Spoločne by sa malo pracovať na tom, aby sa "pán Tusk a pani Merkelová cítili ešte vždy dobre v spoločenstve, ktorému sa hovorí Európska únia", citovala tlačová agentúra DPA slová tohto luxemburského činiteľa.


Tusk a Merkelová sa naposledy sporili o kurze únie v otázke utečeneckej krízy. V návrhu záverečného dokumentu nedávneho summitu EÚ-Turecko sa z Tuskovej iniciatívy proti Merkelovej vôli objavila veta, označujúca balkánsku trasu migrantov za "uzavretú". Táto formulácia síce v schválenej podobe dokumentu nefiguruje, ale nahradila ju podobná veta: U neregulárnych migračných prúdov pozdĺž trasy vedúcej cez západný Balkán sa teraz dosiahol koniec.
Ani Donald Tusk, ani Angela Merkelová zatiaľ na Asselbornove slová nereagovali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies