Assange: Rusko nestojí za hakerskými útokmi, Obamova garnitúra sa snaží delegitimizovať Trumpa

NETKY.SK • 3 Január 2017, 14:08 • 2 min
Assange: Rusko nestojí za hakerskými útokmi, Obamova garnitúra sa snaží delegitimizovať Trumpa

WASHINGTON - Zakladateľ webovej stránky WikiLeaks Julian Assange rozhodne odmieta tvrdenia, že ruská vláda stála za hakerskými útokmi na e-maily členov celoštátneho výboru americkej Demokratickej strany a bývalého šéfa predvolebnej kampane demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej.

slovakia

left justify in out

Assange to uviedol v rozhovore, ktorý v utorok odvysielala spravodajská stanica Fox News. Zdôraznil, že celú záležitosť vníma ako úsilie o delegitimizáciu novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa odchádzajúcou Obamovou garnitúrou, ktorá Moskvu obvinila z ovplyvnenia novembrových volieb v prospech republikána Trumpa.

 

"Nuž, dôvod je jasný. Pokúšajú sa delegitimizovať Trumpovu administratívu, ktorá sa ujíma vlády v Bielom dome. Snažia sa povedať, že Trump nie je legitímnym prezidentom," vysvetlil tento 45-ročný Austrálčan, ktorý od roku 2012 žije na ekvádorskej ambasáde v Londýne pre obavy o extradíciu svojej osoby do Švédska a Spojených štátov.

 

"Môžete americkému ľudu jednoznačne a na 1000 percent povedať, že ste nezískali tieto materiály od Ruska alebo niekoho, kto má napojenie na Moskvu?" spýtal sa Assangea moderátor Sean Hannity. "Áno, uplynulé dva mesiace opakovane tvrdíme, že naším zdrojom nie je ruská vláda ani žiadna vládna strana," odpovedal Assange.

 

Internetová stránka WikiLeaks, ktorá od roku 2006 zverejňuje tajné vládne a firemné dokumenty, sprístupnila počas poslednej americkej predvolebnej prezidentskej kampane súbor e-mailovej korešpondencie kľúčových členov celoštátneho výboru Demokratickej strany, ako aj e-mailov Johna Podestu, bývalého šéfa predvolebnej kampane Clintonovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies