Assange obhajoval zverejnenie Clintonovej e-mailov na Wikileaks

NETKY.SK • 8 November 2016, 19:06 • 2 min
Assange obhajoval zverejnenie Clintonovej e-mailov na Wikileaks

LONDÝN - Zakladateľ webovej stránky WikiLeaks Julian Assange obhajoval dnes zverejnenie e-mailov z prostredia kampane americkej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej, ku ktorým sa dostali hackeri. Vo vyhlásení zdôraznil, že sa nesnažil ovplyvniť voľby v USA, išlo podľa neho o dokumenty dôležité pre verejnosť.

slovakia

left justify in out

K otázke, prečo organizácia WikiLeaks nezverejnila žiadne dokumenty o volebnej kampani republikána Donalda Trumpa alebo iných uchádzačov, Assange napísal: "Nemôžeme zverejniť niečo, čo nemáme. Dosiaľ sme nedostali žiadne informácie o volebnej kampani Donalda Trumpa," citovala ho agentúra DPA. Clintonová i Trump dali jasne najavo odmietavý postoj voči donášačom.

 

Wikileaks zverejnila už tisíce e-mailov amerických demokratov vrátane korešpondencie šéfa Clintonovej kampane Johna Podestu. Členovia Demokratickej strany následne stránku obvinili, že sa nechala zviesť hackermi ruskej tajnej služby a pomohla tým Trumpovi.

 

Assange v dnešnom vyhlásení poprel, že by sa WikiLeaks svojím rozhodnutím snažila podporiť Trumpa či kandidátku Strany zelených Jill Steinovú. "WikiLeaks je naďalej oddaná zverejňovaniu informácií, ktoré informujú verejnosť, ak keď mnohí, najmä tí, ktorí sú pri moci, by to radšej nevideli," dodal Assage, ktorý už štyri roky žije v azyle na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies