Assange: Clintonovú a Islamský štát sponzorujú rovnakí ľudia, Trumpa nenechajú vyhrať

NETKY.SK • 4 November 2016, 15:06 • 2 min
Assange: Clintonovú a Islamský štát sponzorujú rovnakí ľudia, Trumpa nenechajú vyhrať

MOSKVA – V druhej časti ukážky rozhovoru medzi Johnom Pilgerom a Julianom Assangeom, ktorý v nedeľu exkluzívne odvysiela web RT.com, vzniesol zakladateľ webu WikiLeaks šokujúce obvinenia na Hillary Clintonovú.

slovakia

left justify in out

V maily z roku 2014, ktorý minulý mesiac zverejnila Assangeho stránka WikiLeaks, Clintonová ako ministerka vnútra urgovala Johna Podestu, poradcu prezidenta Baracka Obamu, aby zatlačil na Katar a Saudskú Arábiu, ktoré „poskytujú finančnú a logistický pomoc Islamskému štátu a iným radikálnym sunitským skupinám.“

 

„Myslím si, že to je najvýznamnejší email zo tejto skupiny,“ povedal Assange, ktorého stránka zverejnila za posledný rok celkovo tri skupiny emailov.

 

„Všetci významní analytici vedia a dokonca aj americká vláda s nimi súhlasila, že niektorí Saudi podporujú Islamský štát, avšak v tomto emaily sa píše, že samotné vlády Saudskej Arábie a Kataru financujú Islamský štát,“ dodal Assange na margo emailu.

 

Assange a Pilger spolu hovorili asi 25 minút na ekvádorskej ambasáde v Londýne, kde sa Assange „skrýva“ od roku 2012.

 

Pilger: „Saudi, Katarci, Maročania, Bahrajnčania, ale hlavne prví dvaja menovaní dávajú peniaze Clintonovej nadácii, zatiaľ čo Hillary Clintonová je ministerka vnútra a ministerstvo akceptovalo masívny predaj zbraní Saudskej Arábii."

 

Assange: „Pod Hillary Clintonovou (a Clintonovej emaily odhalili, že sa o tomto veľa rozprávalo) bol uzavretý najväčší obchod so zbraňami na svete – medzi USA a Saudskou Arábiou za viac ako 80 miliárd. Export zbraní z USA sa zdvojnásobil."

 

Pilger: „Samozrejme. Dôsledkom tohoto obchodu je, že Islamský štát funguje z peňazí od ľudí, ktorí dávajú peniaze Clintonovej nadácii?“

 

Assange: „Áno.“

 

 

Pilger sa Assangea spýtal aj na obvinenia z tábora Clintonovej a západných médií, že WikiLeaks sa snaží nakloniť misku váh v amerických prezidentských voľbách na stranu Donalda Trumpa, ktorý má dobré vzťahy s Putinom.

 

Assange túto informáciu vyvrátil a dodal: „Moja analýza je nasledovná: Trumpa nenechajú vyhrať. Prečo to hovorím? Trump totiž nemá takmer žiadnu inštitúciu na svojej strane, okrem evanjelikov, ak ich vnímate ako inštitúciu,“ povedal Assange a dodal: „Banky, inteligencia, zbrojárske spoločnosti, zahraničné peniaze atď. stoja všetci spolu za Hillary Clintonovou. A rovnako tak aj médiá.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies