Assad odmietol francúzsku medajlu Čestnej légie

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 19:41 • 2 min
Assad odmietol francúzsku medajlu Čestnej légie

DAMASK - Ministerstvo zahraničných vecí Sýrie prostredníctvom veľvyslanectva Rumunska vrátilo Francúzsku medajlu Čestnej légie, ktorú Bashar Assad prijal v roku 2001. O tom informovali na tlačovom oddelení prezidenta Sýrie.

slovakia

left justify in out

"Medajla bola vrátená, kvôli účasti Francúzska na trojnásobnej agresii, spolu s USA a Veľkou Britániou 14. apríla. Tento akt  zdôrazňuje, že pre prezidenta Assada nie je cťou nosiť naďalej medajlu otrockého režimu amerického služobníka, ktorý podporuje teroristov v Sýrii, útočí na členský štát OSN, otvorene porušuje medzinárodné právo a jeho princípy," informovalo oddelenie.
   

Na tlačovom oddelení zdôraznili, že Sýria vždy rešpektuje medzinárodné vzťahy a právo národov určovať ich osud a je proti akýmkoľvek obštrukciám z vonku. V správe poznamenali, že "sýrsky národ sedem rokov tvrdo bojuje s terorizmom a západnými krajinami sa nepodarí ho zastrašiť provokáciami a raketovými útokmi".
   

14. apríla USA, spolu so svojimi spojencami, zaútočili na Sýrske vládne objekty. Aby tento útok zdôvodnili, použili vymyslenú zámienku. Washington obvinil Damask v použivaní jedovatých látok v meste Dúmá. Následne sa ukázalo, že natáčanie z trpiaceho mesta Dúmá, ktoré vraj ohrozil chemický útok, bolo inscenáciou. Posvrdili to miestni obyvatelia, lekári a žiadne stopy po jedovatých látkach špecialisti nenašli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies