Časopis Rolling Stone zverejní posledné vydané interview s Lennonom

NETKY.SK • 9 December 2010, 08:31 • 2 min
Časopis Rolling Stone zverejní posledné vydané interview s Lennonom

Časopis Rolling Stone zverejní posledné vydané interview s Lennonom

slovakia

left justify in out

img

Časopis Rolling Stone zverejní prvýkrát úplné interview s Johnom Lennonom, urobené tri dni pred zastrelením bývalého člena skupiny Beatles v New Yorku.
      Hudobný magazín sídliaci v USA uviedol, že deväťhodinový rozhovor s Jonathanom Cottom bol posledným v tlači zverejneným interview so slávnym spevákom a skladateľom Lennonom. Umelca ako 40-ročného zavraždili pred jeho domom 8. decembra 1980.
      Rolling Stone krátko po Lennonovej smrti uverejnil pasáže z interview, ale Cott ho nikdy neprepísal z pások celé - urobil to až nedávno.
      "Začiatkom tohto roka som upratoval a v kúte policovej skrine som našiel nejaké fascikle s materiálmi. Našiel som medzi nimi dve kazetové pásky označené ako 'John Lennon, 5. decembra 1980'," uviedol Cott.
      "Prešlo 30 rokov odvtedy, čo som ich počúval, a keď som si ich znova pustil, z tej záhadnej magnetofónovej pásky sa začal ozývať povzbudzujúci hlas plný života," dodal Cott.
      V interview Lennon slovne zaútočil na fanúšikov a kritikov, ktorí mu počas jeho päťročnej prestávky v hudbe nedali pokoj.
      "Chcú mŕtvych hrdinov ako bol Sid Vicious a James Dean," povedal Lennon a dodal: "Nemám záujem stať sa zasratým mŕtvym hrdinom..., tak na to zabudnite, zabudnite na to."
      Rozprával tiež o možnosti návratu na turné. "Mohli by sme sa na to dať," pripustil Lennon. "Ale neboli by tam žiadne dymové efekty, narúžované pery, blikajúce svetlá. Musí to byť jednoducho pohoda. Ale mohli by sme mať zábavu. Sme znovuzrodení rockeri a začíname opäť... Času je veľa, nie? Času je veľa," dodal hudobník.
      Yoko Ono - Lennonova manželka, ktorá bola s ním, keď ho zabili - takisto prispela do vydania časopisu Rolling Stone, ktoré si uctí 30. výročie Lennonovej smrti.
      Magazín sa objaví v stánkoch v piatok 10. decembra.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies