Asociácia producentov vyhlásila nominácie v kategóriách filmov a seriálov

NETKY.SK • 6 Január 2018, 18:58 • 2 min
Asociácia producentov vyhlásila nominácie v kategóriách filmov a seriálov

BEVERLY HILLS - Asociácia amerických producentov (Producers Guild of America - PGA) vyhlásila nominácie na svoje výročné ceny v kategóriách hraných a animovaných filmov a tiež televíznych seriálov.

slovakia

left justify in out

Na cenu za najlepší hraný film nominovali jedenásť snímok v zložení Srdcu nerozkážeš, Daj mi tvoje meno, Dunkirk, Uteč, Ja, Tonya; Lady Bird, Molly a jej hra, The Post: Aféra v Pentagone, Podoba vody, Tri billboardy kúsok za Ebbingom a Wonder Woman. O trofej sa uchádza o jeden film viac ako zvyčajne, pretože hlasovanie skončilo nerozhodne.

V kategórii animovaných filmov tvoria päticu nominovaných Baby šéf, Coco, Ja, zloduch 3, Ferdinand a LEGO® Batman vo filme.

Nominovaných v kategórii dokumentárnych filmov oznámili ešte v novembri. Sú nimi: Chasing Coral, City of Ghosts, Cries from Syria, Earth: Deň na zázračnej planéte, Jane, Joshua: Teenager vs. Superpower a The Newspaperman: The Life and Times of Ben Bradlee.

V kategórii dramatických seriálov sa o ceny asociácie producentov uchádzajú prvá sezóna projektu Veľké malé klamstvá (2017), druhá sezóna The Crown (2016), siedma sezóny Hry o tróny (2011), prvá sezóna Príbehu služobníčky (2017) a druhá sezóna Stranger Things (2016).

Medzi komediálnymi seriálmi nominácie získali deviata sezóna Larry, kroť sa (2000), prvá sezóna The Marvelous Mrs. Maisel (2017), druhá sezóna Master of None (2015), štvrtá sezóna Silicon Valley (2014) a šiesta sezóna Viceprezident(ky) (2012).

V kategórii limitovaných seriálov a televíznych filmov producenti nominovali štvrtú sezónu Čierneho zrkadla (2011), tretiu sezónu Farga (2014), prvú sezónu Feud s podtitulom Bette and Joan (2017), epizódu Klamár detektív zo štvrtej sezóny seriálu Sherlock (2010) a televízny film Čarodejník z krajiny klamstiev (2017).

Trofeje v 29. ročníku udeľovania cien PGA rozdajú v sobotu 20. januára v hoteli Beverly Hilton v kalifornskom Beverly Hills. Špeciálne ceny si prevezmú Donna Langley, Ryan Murphy, Charles Roven, Ava DuVernay a ocenia tiež snímku Uteč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies