Asociácia nemocníc diskutovala o novej pohotovosti s Druckerom

NETKY.SK • 14 Február 2017, 18:24 • 2 min
Asociácia nemocníc diskutovala o novej pohotovosti s Druckerom

BRATISLAVA - Zástupcovia Asociácie nemocníc Slovenska (ANS) diskutovali v utorok s ministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom o projekte novej pohotovosti.

slovakia

left justify in out

Ako informoval novinárov prezident ANS Marian Petko, názory asociácie a ministerstva sa zblížili, aj keď v niektorých oblastiach ešte nie sú rovnaké. ANS a MZ sa zhodujú v otázke redukcie počtu pevných miest, kde bude Lekárska služba prvej pomoci (LSPP). "Čo považujeme za rozumné riešenie," konštatoval Petko.

Prezident poukázal na aktuálnu situáciu, kedy v niektorých mestách sú dve LSPP a inde žiadna. "Názor, kde sme sa zhodli, je, aby sa presne určili presné ordinačné hodiny všeobecných lekárov," doplnil Petko.

Obe strany sa zhodujú aj v tom, že organizátor, ktorý bude zabezpečovať LSPP, pokiaľ nebude schopný si dohodnúť slúžiacich lekárov, tak lekár samosprávneho kraja spraví rozpis služieb."Náš návrh je, aby takýto rozpis bol do 24. hodiny, tam ten názor zatiaľ nie je zhodný s ministerstvom zdravotníctva," uviedol prezident ANS.

Rozdielny názor majú obe strany aj v otázke financovania LSPP." My trváme na tom, že lekári, ktorí slúžia na ústavnej pohotovostnej službe v nemocniciach, v žiadnom prípade nemôžu mať nižšiu mzdu ako na LSPP," dodal Petko.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies