Asistent poslanca Rajtára, ktorý nezákonne kontroloval účty pri výsluchu oľutoval svoje konanie

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:51 • 2 min
Asistent poslanca Rajtára, ktorý nezákonne kontroloval účty pri výsluchu oľutoval svoje konanie

BRATISLAVA – Asistent opozičného poslanca NR SR Jozefa Rajtára Filip Rybanič, ktorý si ako zamestnanec banky pozrel účty ministra vnútra Roberta Kaliňáka a exministra dopravy Jána Počiatka a údaje z nich následne poskytol médiám, počas výsluchu oľutoval svoj čin.

slovakia

left justify in out

Hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Oliver Janíček informoval agentúru SITA, že Filip Rybanič bol 10. júna vypočutý ako obvinený. „Ku skutku kladeného mu za vinu sa priznal, popísal podrobnosti jeho priebehu, vysvetlil motív svojho konania a spáchanie činu oľutoval,“ uviedol Janíček. Výsluchu obvineného nepredchádzalo obmedzenie jeho osobnej slobody. Obvinený bol pred výsluchom poučený o všetkých svojich právach, obhajcu si nezvolil a do zápisnice svojím podpisom potvrdil, že nebol na neho vyvíjaný fyzický ani psychický nátlak. Sťažnosť proti uzneseniu o vznesení obvinenia si nepodal, informoval ďalej hovorca krajskej prokuratúry, ktorá prípad dozoruje.

 

Národná kriminálna agentúra Filipa Rajtára zadržala po tom, čo sa na políciu obrátila samotná banka, ktorá zaznamenala, že si pozrel spomínané účty.

 

Premiér Fico po pondelkovom rokovaní koaličných partnerov informoval, že politické strany vládnej koalície dôverujú ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies