Asistencie Hossu a Tatara, striedanie Haláka

NETKY.SK • 29 December 2013, 09:36 • 2 min
 Asistencie Hossu a Tatara, striedanie Haláka

NEW YORK - Zdeno Chára a Richard Pánik chýbali v zostavách svojich tímov v sobotňajších zápasoch NHL.

slovakia

left justify in out

Osem slovenských hokejistov zasiahlo do sobotňajšich stretnutí NHL. Z víťazstiev svojich tímov sa tešili štyria - Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo v drese Detroitu, obranca Philadelphie Andrej Meszároš a brankár Jaroslav Halák zo St. Louis. Ten však nedochytal zápas proti Chicagu, keď ho po prvej tretine vystriedali. Dvaja Slováci si v sobotu vylepšili štatistiky produktivity. Tatar a Marián Hossa zaznamenali po jednej asistencii.

V súboji Floridy s Detroitom sa predstavili až traja slovenskí útočníci a z triumfu 4:3 sa radovali hosťujúci Tatar a Jurčo. Tatar v 42. min asistoval pri víťaznom góle Gustava Nyquista. Dvadsaťtriročný krídelník si pripísal ôsmu asistenciu a pätnásty bod sezóny. Nováčik Jurčo štyri razy vystrelil na bránku domácich, ale zápas ukončil s dvoma mínusovými bodmi. Na strane Floridy Tomáš Kopecký dvakrát vyskúšal pozornosť hosťujúceho brankára Gustavssona, no do tabuľky produktivity sa nezapísal. 

Traja slovenskí hokejisti boli v hre aj v súboji St. Louis so Chicagom. Do bránky St. Louis sa na začiatku postavil Jaroslav Halák, ale po troch inkasovaných góloch z 13 striel ho od druhej tretiny nahradil Brian Elliott. Hosťom s Mariánom Hossom a Michalom Handzušom v zostave ušlo víťazstvo pomedzi prsty. Ešte v 57. min viedli obhajcovia Stanley Cupu zo Chicaga 5:3, ale nakoniec zvíťazili hráči St. Louis 6:5 po nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil obranca Kevin Shattenkirk. Hossa asistoval pri prvom góle svojho tímu, bol to už 34. bod sezóny v podaní 34-ročného skúseného krídelníka. Počet gólových asistencií zaokrúhlil na dvadsať. Troma bodmi za gól a dve asistencie sa blysol útočník Chicaga Patrick Kane, ktorý predĺžil sériu zápasov, v ktorých bodoval, na štrnásť. Počas nich nazbieral úctyhodných 24 bodov za 8 gólov a 16 asistencií. 

Zo súboja slovenských obrancov v Edmontone vyšiel víťazne skúsenejší zadák Philadelphie Andrej Meszároš. Hostia zvíťazili 4:3 po nájazdoch, keď rozhodol rakúsky útočník Michael Raffl. Meszároš odohral vyše 19 minút a zblokoval tri strely súperových hráčov. Nováčik Martin Marinčin sa vrátil do zostavy Edmontonu po 20 dňoch. Vo svojom treťom zápase v NHL v kariére strávil na ľade vyše 11 minút a zápas ukončil s plusovým bodom. 

Zdeno Chára pre bližšie nešpecifikovaný zdravotný problém chýbal v zostave Bostonu na ľade Ottawy a favorizovaní hostia prehrali 3:4. "V sobotu ráno sme zistili, že nebude môcť hrať," povedal na adresu Cháru tréner Bostonu Claude Julien pre server NHL. Chárova absencia by však nemala trvať dlho, lebo Bruins ho nezaradili medzi zranených hráčov. Ottawa odplatila Bostonu hladkú prehru 0:5 z piatka. Jej víťazný gól strelil Bobby Ryan, ktorý je už pre neho osemnásty v sezóne. "Keď prehráte zápas takto jednoznačne a máte šancu na revanš hneď na ďalší deň, je treba to využiť. Psychicky to veľmi pomáha,“ vyjadril sa Ryan. Na strane Bostonu bol raz strelecky úspešný 36-ročný veterán Jarome Iginla, pre ktorého to bol 542. gól kariéry. Dostal sa ním na 29. miesto historického poradia strelcov NHL, keď preskočil slovenského rodáka Stana Mikitu. Iginla dosiahol v zápase ešte jeden gól, ale ten rozhodca v 50. min za stavu 3:3 po zhliadnutí videa neuznal. Rodák z Edmontonu do puku zreteľne kopol ľavou korčuľou, a tak ho dostal za chrbát Craiga Andersona. "Ten puk letel príliš vysoko a razantne na to, že to nemal byť zámer," komentoval situáciu brankár Ottawy Anderson pre nhl.com. 

V sobotu nehral ani útočník Tampy Richard Pánik a jeho tím prehral na domácom ľade s Montrealom 1:2 po nájazdoch. V bránke víťazov nestál Peter Budaj, ale Carey Price. Ten pochytal 23 z 24 striel, ktoré na neho smerovali a stopol aj troch domácich strelcov v nájazdoch. Bolo to už osemnáste víťazstvo pre Pricea v sezóne, ale prvé po nájazdoch. "Bol fenomenálny. Najmä v tretej tretine predviedol kľúčové zásahy a dokázal, že patrí k brankárskej špičke v NHL," pochválil svojho gólmana tréner Canadiens Michel Therrien. 

Sumáre sobotňajších zápasov: 

Ottawa - Boston 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) 
Góly: 8. Wiercioch (Ceci, Conacher), 15. Conacher (Ceci, Turris), 21. Z. Smith (Condra), 56. Ryan – 13. Paille, 34. Iginla (Lucic, Krejčí), 47. Warsofsky (Boychuk, P. Bergeron) 

Tampa Bay - Montreal 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1) 
Góly: 32. St. Louis (T. Johnson, Palát) – 26. Plekanec (Gionta, Moen), rozhodujúci nájazd premenil Eller 

NY Islanders - New Jersey 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) 
Góly: 51. Nielsen (Okposo, Vanek) – 12. Henrique (Ryder, Boucher), 54. Zajac (Židlický, Jágr) 

Florida – Detroit 3:4 (0:2, 2:0, 1:2) 
Góly: 34. Bergenheim (B. Campbell), 35. Bjugstad, 45. Bergenheim (Goc, Olsen) – 4. Alfredsson (Daciuk, Kronwall), 15. Zetterberg (Daciuk), 41. Brendan Smith, 42. Nyquist (TATAR, Kindl) 
Tomáš Kopecký (Florida) odohral 17:09 min, 2 strely na bránku, 2 trestné minúty – Tomáš Tatar odohral 12:08 min, 1 asistecia, 3 strely, 1 plusový bod, 4 neúspešné vhadzovania, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 10:32 min, 4 strely a 2 mínusové body 

St. Louis – Chicago 6:5 po sam. nájazdoch (1:3, 2:1, 2:1 – 0:0, 1:0) 
Góly: 15. Lapierre (Colaiacovo, I. Cole), 23. Schwartz (Tarasenko, Berglund), 28. Jaškin (Bouwmeester, Porter), 57. Tarasenko (Pietrangelo, I. Cole), 58. Berglund (Tarasenko, Shattenkirk), rozhodujúci nájazd Shattenkirk - 8. Sharp (HOSSA, Toews), 10. Shaw (P. Kane, Keith), 18. P. Kane, 38. Saad (Ben Smith, Krüger), 42. Seabrook (P. Kane) 
Jaroslav Halák (St. Louis) odchytal prvú tretinu, dostal 3 góly z 13 striel (úspešnosť 76,9%) a potom prepustil miesto v bránke Brianovi Elliottovi - Marián Hossa odohral 18:21 min, 1 asistencia, 4 strely, 1 plusový bod, nepremenený samostatný nájazd, Michal Handzuš (obaja Chicago) odohral 16:15 min, 2 zblokované strely, 2 trestné minúty, 7-krát úspešný na vhadzovaní z 10 pokusov (úspešnosť 70%) 

Nashville – Los Angeles 3:2 (1:0, 0:1, 2:1) 
Góly: 15. Hörnqvist (Fisher, S. Jones), 57. Fisher (Stalberg, S. Weber), 60. Fisher (C. Wilson, S. Jones) – 28. Kopitar (Vojnov, Doughty), 60. J. Carter (Kopitar, King) 

Anaheim – Phoenix 3:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 1:2 – 1:0) 
Góly: 18. S. Koivu (Winnik, Beauchemin), 46. Cogliano (Winnik, S. Koivu), 61. S. Koivu (Lovejoy, Fowler) – 56. Hanzal (Stone), 60. Yandle (Ekman-Larsson, Vrbata) 

Edmonton – Philadelphia 3:4 po sam. nájazdoch (2:0, 0:2, 1:1 – 0:0, 0:1) 
Góly: 1. T. Hall, 5. Nugent-Hopkins (T. Hall, Ference), 52. Perron (Eberle, Schultz) – 24. Simmonds (Giroux, Voráček), 33. Simmonds (Voráček, Hartnell), 55. Hartnell (Timonen, Giroux), rozhodujúci nájazd Raffl 
Andrej Meszároš (Philadelphia) odohral 19:03 min, 1 strela, 3 zblokované strely - Martin Marinčin (Edmonton) odohral 11:42 min, 1 zblokovaná strela, 1 plusový bod



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies