Asi tretina ľudí v EÚ si v lete nemôže dovoliť týždenný pobyt v zahraničí

NETKY.SK • 1 August 2017, 17:41 • 2 min
Asi tretina ľudí v EÚ si v lete nemôže dovoliť týždenný pobyt v zahraničí

BRUSEL - Približne tretina ľudí (32,9 percenta) v Európskej únii si nemôže dovoliť v lete týždennú dovolenku mimo svojej vlasti.

slovakia

left justify in out

Slovensko je v tomto rebríčku deviate najhoršie v 28-člennej EÚ, uvádza sa v najnovšom prieskume Eurostatu. Prieskum naznačil, že aj v týchto ukazovateľoch sú veľké rozdiely medzi jednotlivými krajinami EÚ, keď najnižší podiel ľudí, ktorí si nemôžu dovoliť týždňový pobyt v zahraničí, je vo Švédsku (8,2 percenta), Luxembursku, Dánsku a Fínsku (13-14 percent).

 

Na opačnom konci sa ocitlo Rumunsko (okolo 66,6 percenta), Chorvátsko (62,8 percenta), Bulharsko (56 percent), ale aj Grécko (53,6 percenta), Cyprus (53,5 percenta) a Maďarsko (50,7 percenta). Podľa údajov Eurostatu si na Slovensku nemôže dovoliť týždenný pobyt "niekde vonku" 45 percent rodín.

 

SR tak tesne predbehla Taliansko a Portugalsko. Dobrou správou je, že za posledných päť rokov v 25 členských štátoch (okrem Cypru, Dánska a Grécka) poklesol podiel ľudí, ktorí nemajú na týždenný oddychový pobyt v zahraničí. V rámci celej EÚ tento podiel klesol v rokoch 2011-2016 z 38 percent na 32,9 percenta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies