Asi 50 kilometrov od slovensko-ukrajinských hraníc zomreli traja ľudia, naši policajti dostali samopaly

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 23:11 • 2 min
Asi 50 kilometrov od slovensko-ukrajinských hraníc zomreli traja ľudia, naši policajti dostali samopaly

KYJEV – Ozbrojené konflikty na Ukrajine sa výrazne priblížili k našim hraniciam. V mestečku Mukačeve, ktoré sa nachádza iba niekoľko desiatok kilometrov od Slovenska bojujú členovia Pravého sektora s ukrajinskou armádou.

slovakia

left justify in out

Ozbrojenci by sa mali nachádzať v lese a na túto situáciu už zareagovala aj naša polícia. Policajný prezident Tiobor Gašpar povedal, že policajný zbor na nepokoje zareagoval a príslušníci na východnej hranici dostali samopaly. Zvýšili aj počet policajtov na hraniciach a v pohotovosti sú kukláči z Košíc a Prešova.

 

Napriek tomu, že nepokoje neutíchajú, ministerstvo obrany zatiaľ neplánuje zapojiť armádu.

 

V športovom klube v Mukačeve vypukla v sobotu potýčka medzi členmi Pravého sektora a stúpencami miestneho politika a ukrajinského poslanca Mychajla Laňa, ktorý patrí medzi oponentov radikálnych nacionalistov. Proti ozbrojencom Pravého sektora zasiahli aj ukrajinské bezpečnostné zložky, pričom vypukli ťažké boje za použitia automatických zbraní a granátometov. Pri prestrelke zahynuli dvaja členovia Pravého sektora a jeden civilista. 

 

   

 

 

Mukačevo je zhruba 50 kilometrov od hraničných priechodov v Čiernej nad Tisou a vo Vyšnom Nemeckom.    

 

Ukrajinský rezort vnútra označil medzičasom v Kyjeve za kľúčovú postavu sobotňajšej streľby bývalého, disciplinárne opakovane stíhaného a napokon uvoľneného príslušníka polície a aktuálne jedného z lídrov Pravého sektora Romana Stojku.

 

Útok v zakarpatskom Mukačeve: Pri prestrelke mali niektoré autá české poznávacie značky

 

 

 

Ukrajnský Pravý sektor žiada odstúpenie ministra vnútra kvôli streľbe v Mukačeve




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies