Asi 40 Bratislavčanov si vyskúšalo aké je byť bez domova

NETKY.SK • 22 November 2013, 13:51 • 2 min
Asi 40 Bratislavčanov si vyskúšalo aké je byť bez domova

BRATISLAVA - Asi 40 ľudí v noci zo štvrtka (21.11.) na dnes dobrovoľne skončilo v spacáku na ulici. Toľko Bratislavčanov vytiahla na námestie pred Starú tržnicu akcia Noc vonku 2013 s podtitulom Vyspíš sa so mnou?. Jej cieľom bolo umožniť ľuďom, aby si na vlastnej koži vyskúšali, aké to je prespať bez strechy nad hlavou.

slovakia

left justify in out

Teploty sa blížili k nule, ale podľa organizátorov z občianskeho združenia Vagus to nikto nevzdal a vydržal až do rána. "Jedna noc nemôže z ľudí spraviť expertov na problémy bezdomovectva, ani túto problematiku vyriešiť, ale zažiť na vlastnej koži, čo prežívajú ľudia, ktorí prišli o strechu nad hlavou. Pomôže lepšie pochopiť ich zložitú životnú situáciu," vraví štatutárny zástupca Vagusu Sergej Kára. 

Celé podujatie sa začalo diskusiami s ľuďmi bez domova a odborníkmi v problematike, ktorí viac ako 110 hosťom priblížili problémy ľudí bez domova. Účastníci akcie pomohli organizátorom vyzbierať viac ako 40 kilogramov trvanlivého jedla a 25 prikrývok, ktoré poskytnú ľuďom na ulici na zmiernenie nadchádzajúcej zimy.

Podujatie Noc vonku organizoval v hlavnom meste Vagus v spolupráci s Katedrou sociálnej práce Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského. Bratislava sa týmto podujatím pripojila k ôsmim českým mestám, k Prahe, Brnu či Ostrave, kde sa konali podobné akcie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies