Ashtonová poďakovala Lajčákovi za diplomatické služby pre EÚ

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 07:23 • 2 min
Ashtonová poďakovala Lajčákovi za diplomatické služby pre EÚ

Ashtonová poďakovala Lajčákovi za diplomatické služby pre EÚ - Politika Výkonný riaditeľ Európskej vonkajšej služby (EEAS) pre Rusko, Východné partnerstvo a Balkán Miroslav Lajčák ukončí svoje pôsobenie v európskych službách v piatok 30. marca technicko-p

slovakia

left justify in out

img

Výkonný riaditeľ Európskej vonkajšej služby (EEAS) pre Rusko, Východné partnerstvo a Balkán Miroslav Lajčák ukončí svoje pôsobenie v európskych službách v piatok 30. marca technicko-právnou inicializáciou Asociačnej dohody medzi EÚ a Ukrajinou.
      Slovenský kariérny diplomat bol v rámci pripravovanej dohody s Ukrajinou hlavným vyjednávačom za Európsku úniu počas svojho pôsobenia v úrade vedenom podpredsedníčkou Európskej komisie a šéfkou európskej diplomacie Catherine Ashtonovou. 
      Inicializácia dohody medzi Bruselom a Kyjevom bude jeho posledným úkonom pre európsku diplomaciu.
      Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničnú politiku dnes budúcemu ministrovi zahraničných vecí SR poďakovala za všetku ťažkú prácu, ktorú vykonal pre EEAS a Európsku úniu.
      "Miroslav Lajčák je vynikajúci diplomat a bol skvelým výkonným riaditeľom. Želám mu veľa úspechov v jeho novej funkcii," uviedla Ashtonová. Dodala, že plne rešpektuje jeho rozhodnutie a teší sa na stretávanie s ním v jeho novej role.
      Ashtonová vymenovala Lajčáka do funkcie, ktorú práve opúšťa, v decembri 2010. 
      Ashtonová, ktorá ešte stále nedokončila proces budovania úradu európskej diplomacie, ešte pred vymenovaním Lajčáka do jeho novej funkcie uviedla, že bola so službami slovenského diplomata veľmi spokojná. Dôkazom toho je aj skutočnosť, že Lajčák bol v apríli 2011 poverený dočasným vykonávaním funkcie osobitného vyslanca Európskej únie pre Kosovo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies