Ashtonová navštívila východnú Líbyu, prisľúbila pomoc povstalcom

NETKY.SK • 23 Máj 2011, 07:35 • 2 min
Ashtonová navštívila východnú Líbyu, prisľúbila pomoc povstalcom

Ashtonová navštívila východnú Líbyu, prisľúbila pomoc povstalcom

slovakia

left justify in out

img

Šéfka európskej diplomacie Catherine Ashtonová navštívila dnes mesto Benghází na východe Líbye, ktoré je centrom povstania proti vodcovi Muammarovi Kaddáfímu. Uistila pritom líbyjských povstalcov o pokračujúcej podpore zo strany EÚ.
      "Na ceste z letiska som videla plagáty s nápisom 'Máme sen'," vyhlásila Ashtonová. "Naša podpora nie je len pre dnešok, ale aj pre budúcnosť, ako dlho si to budú želať obyvatelia tejto krajiny."
      Ashtonová je doposiaľ najvyššie postavenou zahraničnou predstaviteľkou, ktorá pricestovala do východnej Líbye od vypuknutia povstania voči Kaddáfího režimu v polovici februára.    
      V Benghází otvorila kanceláriu EÚ, ktorá má koordinovať prísun pomoci tamojšej povstaleckej rade. Diskutovala pritom o podpore v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, rozvoja občianskej spoločnosti, bezpečnostných reforiem a ochrany hraníc.
      Počas pobytu v meste sa prešla aj cez miestne námestie, pričom ju obklopili Líbyjčania ukazujúci znamenie víťazstva.
      "Líbyjský ľud si váži túto návštevu a oceňuje pomoc EÚ pre našu revolúciu od jej počiatku," vyhlásil na margo návštevy európskej diplomatky šéf povstaleckej Národnej rady Mustafá Muhammad Abd al-Džalíl.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies