Ashtonová menovala za generálneho tajomníka EEAS Francúza Vimonta

NETKY.SK • 26 Október 2010, 07:06 • 2 min
Ashtonová menovala za generálneho tajomníka EEAS Francúza Vimonta

Ashtonová menovala za generálneho tajomníka EEAS Francúza Vimonta - Politika Vysoká predstaviteľka Európskej únie Catherine Ashtonová menovala do pozície generálneho tajomníka Európskej služby pre vonkajšiu činnosť (EEAS) francúzskeho diplomata Pierra Vim

slovakia

left justify in out

img

Vysoká predstaviteľka Európskej únie Catherine Ashtonová menovala do pozície generálneho tajomníka Európskej služby pre vonkajšiu činnosť (EEAS) francúzskeho diplomata Pierra Vimonta.
      Vimont bude prvým mužom diplomatických služieb, ktoré majú oficiálne odštartovať účinkovanie od 1. decembra tohto roku. Francúz je v najvyšších kruhoch označovaný za "diplomata diplomatov" a jeho profesionálna kariéra už trvá 30 rokov. Bol šéfom kancelárií pre troch ministrov zahraničných vecí Francúzska a jedného ministra pre európske záležitosti, štyri roky bol veľvyslancom francúzskeho stáleho zastúpenia pri EÚ v Bruseli, naposledy pôsobil ako veľvyslanec Francúzska v USA.
      "Sľúbila som, že vyberiem to najmúdrejšie a najlepšie a menovaním Pierra som svoj sľub dodržala. Pierre sa teší veľkému medzinárodnému rešpektu a prinesie do EEAS veľkú dávku vedomostí a expertízy," odôvodnila svoj výber Ashtonová, ktorá bude EEAS šéfovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies