Ashley Judd sa vracia na univerzitu, chce si spraviť doktorát

NETKY.SK • 16 August 2016, 11:04 • 2 min
Ashley Judd sa vracia na univerzitu, chce si spraviť doktorát

BRATISLAVA - Herečka a politická aktivistka Ashley Judd sa rozhodla spraviť si doktorát na prestížnej Kalifornskej univerzite v Berkeley. Študovať začne na jeseň a jej cieľom je získať titul PhD v odbore verejná správa. Oznámila to v pondelok prostredníctvom Facebooku.

slovakia

left justify in out

"Rozhodla som sa pre ďalší krok na mojej akademickej ceste," vyhlásila 48-ročná herečka. "Občas sa na to teším, občas si vravím, 'Na čo som sa to dala?' Veľmi si vážim, že ma prijali," uviedla ďalej Judd s tým, že študijný program patrí medzi najlepšie v krajine a ročne naň prijmú maximálne troch kandidátov. "Bola tam obrovská konkurencia a viem, že sa tam hlásili samí talentovaní, šikovní, inteligentní ľudia z celého sveta," povedala, pričom skonštatovala, že je pripravená dať do štúdia všetko a "zistiť, ako by mohla prispieť svojou troškou a spraviť tak svet lepším".


Filmová hviezda študovala na Kentuckej Univerzite a v roku 2010 získala magisterský titul z Harvardu v oblasti verejnej správy so zameraním na rodovú rovnosť. Tentoraz plánuje zúročiť svoje znalosti z predošlého štúdia a zamerať sa na súvislosti medzi rodovou rovnosťou a obchodom s bielym mäsom.


Okrem navštevovania univerzity čaká herečku v septembri slávnostná premiéra filmu Barry na filmovom festivale v Toronte.


Ashley Judd je americká televízna a filmová herečka a politická aktivistka. Známa je napríklad z filmov Priepasť (1996), Zberateľ bozkov (1997), Vražedná náklonnosť (1999), Choď za svojím srdcom (2000), Animálna príťažlivosť (2001), Pád Bieleho domu (2013), Divergencia (2014), Rezistencia (2015) či seriálu Bez syna neodídem (2012).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona