Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice boli ukončené

NETKY.SK • 22 Január 2018, 10:36 • 2 min
Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice boli ukončené

BRATISLAVA - Asanačné práce na mieste starej autobusovej stanice na Mlynských nivách v Bratislave, ktoré začali v októbri minulého roka, sú dokončené.

slovakia

left justify in out

Rozobratá bola už aj budova čerpacej stanice. Projekt Stanica Nivy za 345 miliónov eur, ktorého výsledkom bude nová autobusová stanica, tak prechádza do ďalšej fázy.

 

Aktuálne na mieste prebiehajú výkopové práce, odvoz zeminy, zabezpečenie stavebnej jamy ako aj stavba oplotenia pri budove Zboru väzenskej a justičnej stráže. "Dokončuje sa rozoberanie betónových plôch stanice s následným odvozom materiálu. Na mieste stavby Nivy Tower pokračuje montáž výstuží a betónovanie základovej dosky veže. Všetky práce idú podľa plánu," priblížila hovorkyňa developera HB Reavis Martina Jamrichová

 

Novú autobusovú stanicu na Mlynských nivách plánujú otvoriť v roku 2020. Bude kombináciou medzinárodného autobusového terminálu, nákupného centra, tržnice a výškovej administratívnej budovy. Výstavba projektu Stanica Nivy sa začala v máji 2017 prácami na administratívnej budove Nivy Tower. Do obnovy dopravnej a technickej infraštruktúry v okolí plánuje developer investovať 24 miliónov eur.

 

Funkciu doterajšej autobusovej stanice na Mlynských nivách nahradila od začiatku októbra 2017 náhradná autobusová stanica na Bottovej ulici v Bratislave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies