Asad: Západ sa snaží oslabiť Rusko

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 10:57 • 2 min
Asad: Západ sa snaží oslabiť Rusko

MOSKVA - Sýrsky prezident Bašár Asad obvinil západné štáty, že sa snažia oslabiť Rusko tým, že menia Ukrajinu na bábkový štát, čo je podľa neho taktika, ktorú USA uplatňujú aj v prípade Sýrie.

slovakia

left justify in out

"Neustále sa vraciam k tomu, že existuje prepojenie medzi sýrskou krízou a tým, čo sa deje na Ukrajine," uviedol Asad podľa agentúry Reuters v rozhovore pre dnešné vydanie ruského denníka Rossijskaja gazeta.

 

"V prvom rade preto, že obe krajiny sú pre Rusko dôležité, a potom preto, že v oboch prípadoch je cieľom oslabiť Rusko a vytvoriť bábkový štát," uviedol ďalej sýrsky prezident.

 

Spojené štáty a Európska únia uvalili na Rusko sankcie za úlohu, ktorú zohráva v kríze na východe Ukrajiny, kde proruskí separatisti bojujú proti vláde v Kyjeve.

 

Rusko, ktoré je Asadovým dlhoročným spojencom, popiera, že na východ Ukrajiny posiela svojich vojakov a dodáva separatistom zbrane, pričom obviňuje Západ, že vlani zorganizoval prevrat, ktorý znamenal koniec vlády Moskvou podporovaného prezidenta Viktora Janukovyča.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona