Asad vyhlásil, že Sýria je v skutočnom vojnovom stave

NETKY.SK • 27 Jún 2012, 07:25 • 2 min
Asad vyhlásil, že Sýria je v skutočnom vojnovom stave

Asad vyhlásil, že Sýria je v skutočnom vojnovom stave - Politika Sýrsky prezident Bašár Asad dnes vyhlásil, že jeho krajina je vo vojnovom stave a nariadil svojej novovymenovanej vláde, aby smerovala všetko úsilie k porazeniu povstania proti nemu. Žijeme

slovakia

left justify in out

img

Sýrsky prezident Bašár Asad dnes vyhlásil, že jeho krajina je vo vojnovom stave a nariadil svojej novovymenovanej vláde, aby smerovala všetko úsilie k porazeniu povstania proti nemu.
      "Žijeme v skutočnom vojnovom stave, zo všetkých uhlov pohľadu," uviedol Asad kabinetu, ktorý dnes vymenoval, v prejave odvysielanom v sýrskej štátnej televízii. "Keď sme vo vojne, všetka politika a všetky strany a všetky sektory musia byť nasmerované k víťazstvu v tejto vojne," dodal sýrsky prezident.
      Asad odmietol argumenty a obvinenia západných krajín, ktoré ho vyzývajú na odstúpenie. Západ "berie a nikdy nedáva a to sa ukázalo v každom období," dodal.
      "Chceme mať dobré vzťahy so všetkými krajinami, ale musíme mať na pamäti, kde spočívajú naše záujmy," vyhlásil Asad.
      OSN obviňuje sýrske sily, že zabili už vyše 10.000 ľudí počas 16-mesačného povstania, ktoré predstavuje pre Asadovu vládnucu dynastiu najväčšiu hrozbu za štyri desaťročia.
      Prejav bude vnímaný ako vyostrenie Asadovej už i tak tvrdej rétoriky, v ktorej neboli náznaky kompromisu. 
      Asad v prejave rozprával aj o výhodách obnoviteľnej energie a strategickej dôležitosti sýrskeho poľnohospodárskeho sektora.
      Povedal tiež, že Sýrčania sa naučia podporovať vládu, keď im lepšie vysvetlí svoje plány na politické reformy.
      "Keď budeme transparentne komunikovať s občanmi, občania nás pochopia a podporia nás," uviedol.
      "Ako vždy hovorievam, problémom je komunikovanie s občanmi... keď to nevysvetlíme, občania nebudú vedieť, aké sú ich možnosti, takže žiadny minister nebude hodnotený objektívne," povedal Asad v prejave.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona